The real fur project

στις

Απ’ τη στιγμή που ο άνθρωπος ένιωσε την ανάγκη να προφυλαχτεί από τα στοιχεία της φύσης χρησιμοποίησε τη γούνα ζώων για να ντυθεί και να προστατευτεί από το κρύο. Ακόμη, η γούνινη περιβολή, πρόσδιδε κύρος και το άτομο που την κατείχε είχε ξέχωρη θέση. Ακόμη και στα αρχαία χρόνια, ο Ηρακλής συμβολίζονταν πάντα με τη λεοντή του, σύμβολο δύναμης, κυριαρχίας και ρωμαλεότητας του ήρωα.

Φτάνοντας στο σήμερα, μπορεί να μην την χρησιμοποιούμε σαν τον Ηρακλή, αλλά συνεχίζει να προσδίδει, κύρος, και ξεχωριστή λάμψη. Ένα γούνινο παλτό ή ένα γούνινο αξεσουάρ μπορεί να μετατρέψει ένα απλό ντύσιμο σε κάτι ιδιαίτερα κομψό και προσεγμένο. Η φυσική γούνα λάμπει, έχει διαφορετικούς χρωματικούς τόνους στο φως, είναι πολύ απαλή στο άγγιγμα. Κλείστε τα μάτια και νιώστε τη περνώντας τη ανάμεσα στα δάχτυλά σας, θα νιώσετε σαν να έγιναν όλα μπλε, με ροζ πυκνά σύννεφα σαν μαλλί της γριάς και πέσατε ανάλαφρα στο πιο μαλακό και άνετο σύννεφο! Ένα γούνινο αξεσουάρ με φυσική τρίχα έχει τέλεια γραμμή, λεία και κομψή αναβαθμίζοντας κάθε εμφάνιση σας. Δεν είναι θέμα να δείχνεις ανώτερη αλλά απλώς ξεχωριστή!

Απεναντίας, στην ψεύτικη γούνα η απαλότητα, και η άψογη γραμμή της αληθινής δεν υπάρχει. Η ψεύτικη έχει μια πιο σκληρή και τραχιά αίσθηση, νιώθεις το πλαστικό- συνθετικό, ενώ μπορεί να είναι αμφιβόλου ποιότητας και κατασκευαστή. Η φυσική γούνα λοιπόν έχει ποιότητα και ειδικά όταν συνοδεύεται από ένα brand name όπως η γούνας Καστοριάς. Οτιδήποτε παράγεται εκεί, ξέρεις πολύ καλά ότι είναι αρίστης ποιότητας εξαιτίας της γνώσης της, της εμπειρίας και της μακραίωνης παράδοσης της. Ένα brand name σαν κι αυτό σου δίνει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση μιας σίγουρης και ποιοτικά άριστης αγοράς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αφιερώσω και μια παράγραφο για τους σκεπτικιστές της αληθινής γούνας και τους υπερασπιστές της ψεύτικης. Η ψεύτικη γούνα (faux fur ή fake fur), δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον. Τα υλικά της περιλαμβάνουν ναύλον, ακρυλικό, πολυεστέρα σε διάφορες χημικές επεξεργασίες ώστε να παραχθεί η ψεύτικη γούνα. Συνεπώς, δεν είναι βιοδιασπώμενη εν αντιθέση με τη φυσική γούνα. Επίσης, η παραγωγή της ενισχύει την παράνομη και παιδική εργασία στις Τρίτες χώρες, αφού εκεί γίνεται ως επί το πλείστον η παραγωγή της εκθέτοντας τους εργαζομένους και το φυσικό περιβάλλον σε επικίνδυνες χημικές ουσίες και διεργασίες. Επιπλέον, όσον αφορά την συμπεριφορά προς τα ζώα, μια καλής ποιότητας γούνα απαιτεί την άψογη αντιμετώπιση του ζώου ώστε να μπορέσει να παραδώσει το υπέροχο τρίχωμα του, που σημαίνει ότι δεν υπόκειντα σε βασανισμούς. Τέλος, από το 2007 λειτουργεί ένα ειδικό πλαίσιο κανόνων και συμπεριφορών γύρω από τη γούνα που πρέπει να ακολουθούν οι γουνοπαραγωγοί ώστε να επισημαίνονται τα προϊόντα τους με την ετικέτα πιστοποιημένης προέλευσης (Origin Assurance).

 

 

Υ.Σ. Ο σεβασμός προς την άποψη και τις πεποιθήσεις είναι άρικτα συνδεδεμένος με την φιλοσοφία της Fur Accessories-Handmade Collection και είμαστε πάντα ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s